Een kunstwerk of afbeelding heeft soms voor ons een grote waarde. We lijsten het werk dan in om praktische redenen: om het op te kunnen hangen aan de muur en tegelijk te beschermen tegen stof en beschadiging. En om een esthetische reden: met een mooie lijst komt een schilderij nog beter uit de verf en wordt een foto bijna kunst. Welke werken kunnen dat zijn? Een greep uit de vele mogelijkheden:

 1. Tekeningen, kindertekeningen,
 2. Schilderijen op papier of doek,
 3. Grafiek: etsen, lino's, litho's zeefdrukken,
 4. Foto’s en familiefoto’s,
 5. Reproducties en posters,
 6. Landkaarten,
 7. Borduurwerken,
 8. Diploma's of oorkondes
 9. Drukwerk

      

Wanneer u een werk naar eigen smaak of stijl wilt laten inlijsten, kunt u mij, Eleonore Polman, altijd bellen of mailen voor nadere informatie. Meestal wordt u direct en vrijblijvend geïnformeerd over enkele goede mogelijkheden. Uiteraard bent u welkom in mijn huisatelier in Nijmegen om lijst, passe-partout en soort glas ter plekke uit te zoeken. Ik ben doorgaans doordeweeks aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Na een belletje kunt u langskomen voor een vraag of advies.

 

Materialen

In de lijstenmakerij is een ruim assortiment standaard houten en aluminium wissellijsten aanwezig. Ook de verzameling occasion lijsten kan interessant zijn: het bespaart gemiddeld 35% van de kosten. Maatwerk lijsten en speciale lijsten, zoals baklijsten of vitrinelijsten, kunnen direct worden besteld. Druktoets heeft twee soorten glas die speciaal voor het inlijsten zijn ontwikkeld, dit glas kan op maat worden gesneden.

  • Perfect White Clear: glassoort die ontijzerd is waardoor deze niet groen kleurt maar wit.
  • Perfect White Artglass: op basis van ontijzerd glas maar dan met een speciale coatring die anti-reflectie creëert. Het licht spiegelt minder dan 0,5 % en toch is dit glas zeer helder en wit van kleur. Tevens zorgt Artglass voor 70% UV bescherming.

Bij Druktoets kunt u een schildersdoek laten opspannen op een spieraam. Dit spieraam kan exact op maat worden gemaakt. De houten spielatten zijn leverbaar in twee breedtes: 45 of 65 mm. Ze zijn gemaakt van verlijmd vurenhout, de bovenranden zijn verhoogd en afgerond om contact tussen het doek en de lat te voorkomen. Als het schilderij een afmeting heeft groter dan 120 cm., adviseren wij in plaats van een traditioneel houten spieraam een aluminium spieraam te gebruiken dat niet krom kan trekken.

     

 

Leveranciers

Druktoets werkt samen met gerenommeerde lijstenmakers en leveranciers, onder wie Vadia, Bowart, Nielsen, Barth Larson-Juhl, Wybenga, Moorman, Canson, Bainbridge, Colourmount, Stas.

 

Kosten

Er zijn vele mogelijkheden voor een inlijsting, waarmee ook de prijs sterk kan variëren. U bent van harte welkom in de lijstenmakerij waar ik u een graag aantal mogelijkheden laat zien. Voor een standaard inlijsting kunt u onderstaand bestelformulier invullen. Vrijblijvend ontvangt u daarna een offerte.